Latest Diablo 3 News
DiabloWiki Updates
Support the site! Become a Diablo: IncGamers PAL - Remove ads and more!

Join PTR

Discussion in 'Diablo 3 General Discussion' started by SabreWolfy, Apr 4, 2013. | Replies: 7 | Views: 1137

  1. SabreWolfy

    SabreWolfy IncGamers Site Pal

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    253
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    It is possible to play on the PTR as well as my usual Realm? I recall reading something about copying characters over to the PTR and then playing those there. If I download the PTR client update, do I have a choice as to where to play?
    Last edited: Apr 4, 2013
  2. CptSlappy

    CptSlappy IncGamers Member

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    yes

    and yes.

    no. As you have noticed, you copy your character data. That does not mean they are deleted on the live server.
  3. SabreWolfy

    SabreWolfy IncGamers Site Pal

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    253
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    ^ Thanks for the reply. What I meant with the last question was can I choose to play on the PTR (with the copied characters) or on the live server (with my live characters)?
  4. CptSlappy

    CptSlappy IncGamers Member

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    You have start a different Game Client for the PTR. If you start the normal Game Client, it's all like it was when you have made the Copy.
  5. SabreWolfy

    SabreWolfy IncGamers Site Pal

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    253
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    ^ Ok, two different game clients. Thanks :)
  6. Flux

    Flux Administrator

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    5,738
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    469
    http://us.battle.net/d3/en/blog/9425563/patch-108-now-available-on-ptr-4-8-2013

    Useful info on how to download the PTR and copy over chars. They've improved the char copying process since early PTRs, when you had to create new char and then delete them and other work arounds. That said, when I got on v1.08 yesterday it failed twice to copy over my chars, and the first time it somehow brought up verisons of them from like, 6 months ago. Which was weird, as it even included a long-dead HC char.

    I did another copy over and it worked fine the 2nd time.
  7. SabreWolfy

    SabreWolfy IncGamers Site Pal

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    253
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Thanks, Flux.

    I have the latest, updated retail client. I've downloaded the PTR installer program. It says I need 15GB free space. Does the PTR installer download the whole game again?
  8. SabreWolfy

    SabreWolfy IncGamers Site Pal

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    253
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Or does it just involve downloading the patch itself -- 35MB, or thereabouts?

Share This Page