Latest Diablo 3 News
DiabloWiki Updates
Support the site! Become a Diablo: IncGamers PAL - Remove ads and more!

How can I change resolution?

Discussion in 'Newcomer Forum' started by lonck, Feb 12, 2008. | Replies: 12 | Views: 25410

  1. lonck

    lonck IncGamers Member

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    How can I change resolution?

    Is there a way to change resolution higher then 800x600? I tryed this but didn't work: -gfx_screen_width:1024 -gfx_screen_height:768 -gfx_screen_depth:16
  2. Thorham

    Thorham IncGamers Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    136
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    42
    Re: How can I change resolution?

    Sorry to say it, but I'm afraid there isn't any way to do it, other than some patch/mod that may or may not exist. Your best bet would be to google for it, but don't hold your horses. As for the screen depth; the game always runs in 256 colors, and since the graphics are in 256 colors, there is probably no way to change this. The only benefit you would get from using 16 bit depth if the game allowed it would be smoother lighting, transparent shadows, and generally better looking transparency effects.
  3. lonck

    lonck IncGamers Member

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Re: How can I change resolution?

    so how do you guys play diablo II? Do you all play in 800x600? the only way I can play is to change monitor setting to bring picture in the middle but I have to then reset it when I quit game.
  4. Mursilis

    Mursilis IncGamers Member

    Joined:
    Aug 2, 2005
    Messages:
    4,049
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    165
    That's pretty much how it works. That or people play in windowed mode where the DII window still takes the same space but as a window and not full screen.
  5. lonck

    lonck IncGamers Member

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Re: How can I change resolution?

    :( too bad I can't resize window. Can we resise window in windowed mode?
  6. thegiantturtle

    thegiantturtle IncGamers Member

    Joined:
    Nov 18, 2004
    Messages:
    4,642
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    120
    Re: How can I change resolution?

    no .



  7. Crowd Control

    Crowd Control Banned

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    7,217
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Re: How can I change resolution?

    I can resize it bigger than 800x600 too in Linux, though the added space is just a repeat of the border and adds absolutely nothing.

    Btw, if you could increase the resolution PvP battles would become unfair.
  8. Silver

    Silver IncGamers Member

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Re: How can I change resolution?

    My message was deleted?

    im sure i posted something here

    the link for the resolution changer is : *deleted by Gorny*


    Yes, it was deleted, please read our forum rules and I advise you to look at the infraction PM in your PM box.
    Last edited by a moderator: Feb 7, 2009
  9. Crowd Control

    Crowd Control Banned

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    7,217
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Re: How can I change resolution?

    It was probably done for a reason. You can't freely post links to sites, especially if the site provides non-condoned mods. The one you mentioned is one of those, it's a hack.
  10. Silver

    Silver IncGamers Member

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Re: How can I change resolution?

    Well so the whole post should be deleted don't you think?

    because i dont see any reason considering it a hack, unless YOU make it a hack using it on Bnet
  11. lionheartthebrave

    lionheartthebrave IncGamers Member

    Joined:
    Apr 26, 2007
    Messages:
    2,373
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    165
    Re: How can I change resolution?

    @Silver: from the rules you agreed to, today probably

    I find 800x600 fine
  12. Thyiad

    Thyiad Moderator Single Player, D2 Assassin, Barbarian

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    14,883
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    467
    Re: How can I change resolution?

    Yes you can.

    If you use the Glide Wrapper which is accepted here and on Bnet you will have many more options than the two screen resolutions and small windowed mode that D2 gives you. It is very helpful for newer graphics cards and widescreen monitors.

    You can resize the window for windowed mode via the wrapper - not by using the command line -w. I use it myself and while it cannot improve the resolution it does make a nice difference.

    Give it a try, and see what you think. I absolutely recommend it.



  13. Gorny

    Gorny Banned

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Messages:
    27,852
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Re: How can I change resolution?

    If you have questions on why it was deleted, read the PM in your inbox and then ask questions (by PM and not by post)

    The link is not allowed here.



Share This Page