Latest Diablo 3 News
DiabloWiki Updates
Support the site! Become a Diablo: IncGamers PAL - Remove ads and more!

Black Screen On Startup

Discussion in '1.13 Bug Reports & Suggestions' started by Gangstex, Jan 13, 2007. | Replies: 12 | Views: 25722

  1. Gangstex

    Gangstex IncGamers Member

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Black Screen On Startup

    Everytime i load diablo, it starts with a black screen witch i can't shut down, so i have to switch my computer off, my computer reaches the requirements so i really dunno whats my problem, can someone help?
  2. FuryLasse

    FuryLasse IncGamers Member

    Joined:
    Oct 8, 2006
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Tried re-installing the game? Or else it can be something with you graphic card, try telling us what graphic card you have, and im sure that someone with a knowledge about these kind of things can help you (i got no knowledge about it :<)



  3. nubikoen

    nubikoen IncGamers Member

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    2,200
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    167
    Try running the vid test and see if you get any errors, post what they are if you do.
  4. Leohappy

    Leohappy IncGamers Member

    Joined:
    Mar 26, 2005
    Messages:
    2,789
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    120
    intall the latest patch, if that doesn't work try 2d mode
  5. BloZ

    BloZ IncGamers Member

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    523
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    120
    You could also try playing in windowed mode.

    Right-click on your Diablo II shortcut, then select Properties. In the line Target, go to the very end of the line (after the "s) and add -w. That will open up Diablo II in a small window instead of full screen, and also make you skip the cinematics.

    If it doesn't work, it's maybe the graphic card...
  6. Flaming Banana

    Flaming Banana IncGamers Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    77
    same happens to me, ever since my video card got changed. the video card i changed is a newer and better one, so im not entirely sure if its the card's fault...every time i try to reinstall d2 it turns blk midway.

    i dont feel like reinstalling the video card because i cant find the old one :(
  7. slumperduff

    slumperduff IncGamers Member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    same happens to me, i can see the cinematics then the screen goes blank, and when i minimize it i get a quick glimpse of the diablo screen before it goes to the desktop... running it in windowed mode works but its annoyingly small
  8. Forsakenblood

    Forsakenblood IncGamers Member

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    im having problems to but i tried the -w thing and it works so far but still gota test
  9. Yajirobe

    Yajirobe IncGamers Member

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Re: Black Screen On Startup

    The windowed mode worked for me. In addition, once I was able to get into a game, I switched the resolution to the maximum possible (800x600). Then, I exited the game and started it up normally (not in windowed mode), and it worked fine. It seems the resolution was too low. Cinematics still do not display correctly, but I've seen them 1000x.
  10. Atom

    Atom IncGamers Member

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Re: Black Screen On Startup

    i have the same deal. after you click play nothing but a black screen. and i have shut down my computor before due to this. but i figured out by pressing window key you can see your cursor and click on your desktop icons but everything is still completely black. i happen to open up add remove programs from start menu and the black window closed. and the black window did not close until add remove program window was up.
  11. Atom

    Atom IncGamers Member

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Re: Black Screen On Startup

    i was trying to do -w thing. but at the end of my target line in properties there is no s. instead it is exe"
  12. ffejrxx

    ffejrxx IncGamers Member

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    6,282
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    166
    Re: Black Screen On Startup

    be sure to add a space
    ex.
    change this
    "D:\Games\Diablo II\Diablo II.exe"
    to
    "D:\Games\Diablo II\Diablo II.exe" -w
  13. nurman

    nurman IncGamers Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    4,327
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    348

Share This Page