Latest Diablo 3 News
DiabloWiki Updates
Support the site! Become a Diablo: IncGamers PAL - Remove ads and more!

1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

Discussion in 'Diablo 2 Community Forum' started by KaytieKat, Oct 27, 2011. | Replies: 36 | Views: 13088

  1. KaytieKat

    KaytieKat IncGamers Member

    Joined:
    May 6, 2011
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    Hi

    I have two legit cdkeys. I run them off the same computer since the games are in 2 different folders and I use 2 different user accounts. I would run one game in one account sign on to b.net make a game etc. Then hit windows key and L key to switch to 2nd user accnt run the second game/cd key and log onto b.net and join my game I made on first acct. Then switch back and forth as needed.

    It was all very convenient. It boosted experience, made muling safer, made it easier to pull a mule along with playing characters for xtra socket and forge quests. It worked fine last ladder and worked as early as this morning.

    However this afternoon when I log on to b.net the new patch loads. Ok fine I switch to second user account and game and patch that 1 up too.

    But NOW if I am logged in on b.net with 1 account and try getting on with 2nd cdkey it locks up and that game cant connect. And it doesnt matter which order I do it in. If I am on user acct b first log on 2 bnet then switch to user account a a cant log on. But if I start on user acct a and log on first then swtich to b and try -- b cant log on :/.

    So it doesnt matter which account/cd key I use. Either one CAN log on to b.net just fine as long as the other account isnt on b.net first.

    Anyone else having similar problems? And more importantly (hopefully) found a solution?

    Kaytie
  2. PosImpos

    PosImpos IncGamers Member

    Joined:
    Aug 10, 2009
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    Perhaps this was an intentional part of the patch to somehow limit bots.
  3. IncubatorJones

    IncubatorJones IncGamers Member

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    1,602
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    121
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    It still works for me. Though I use sandboxie myself
  4. Black Lotus

    Black Lotus IncGamers Member

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    1,155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    120
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    I use VMware workstation (another virtual PC inside your one) but it might be difficult in setup.
  5. Blacknec

    Blacknec IncGamers Member

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    I will need to try when I get home. I usually play with 3-4 chars at a time to benefit from XP increase and not have to go into pub games too often. However I do use 3-4 computers when I do it, no virtual logins.
  6. Black Lotus

    Black Lotus IncGamers Member

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    1,155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    120
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    Using 3-4 computers is well, annoying. Do you have a railchair or something?
  7. magicrectangle

    magicrectangle IncGamers Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    2,548
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    166
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    Sandboxie is ftw.


  8. krischan

    krischan Europe Trade Moderator

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Messages:
    27,252
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    354
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    It works fine for me, with Sandboxie and also with two Windows user accounts.

    In the rare case I'm using multiple computers, I'm doing things with VNC.
  9. lab

    lab IncGamers Member

    Joined:
    Oct 23, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    Yeah, I am also sticking to the Sandboxie thing, It has been working fine since ages. Try it.
  10. WiiZ

    WiiZ IncGamers Member

    Joined:
    Oct 31, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    So how do I get the 2nd one installed with sandbox? i can get 2 instances of d2 running but still the same cdkey being used anyone wana help?
  11. krischan

    krischan Europe Trade Moderator

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Messages:
    27,252
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    354
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    You cannot connect to bnet twice with the same set of game keys, of course. You need two installations with two different game keys.
  12. Marzuk

    Marzuk IncGamers Member

    Joined:
    Aug 25, 2005
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    77
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    This is the way that I did it with Sandboxie. I like this better than making multiple copies of the entire installation because thats wasteful, and this will keep your ignore list no matter which sandboxie you are using.

    The snippet at the bottom to create a custom link is also helpful.

    Creating a shortcut for a specific key in Sandboxie:

    "C:\Program Files\Sandboxie\Start.exe" /box:D2K2 "C:\Program Files (x86)\Diablo II\Diablo II.exe" -w -skiptobnet
  13. IncubatorJones

    IncubatorJones IncGamers Member

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    1,602
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    121
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    I don't think CD-key changers are allowed
  14. TheGurk

    TheGurk IncGamers Member

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Messages:
    230
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    57
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    I don't think so either. Since I got a couple of sets of CD-keys for this ladder I would really appreciate if somebody that uses multiple copies on one computer (legit) could post a quick guide. This will save me some time and give you a better conscience!
  15. krischan

    krischan Europe Trade Moderator

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Messages:
    27,252
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    354
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    A full D2 installation costs 4GB at most. That's €0.30 of HD space, so I'm certainly not wasting any time into a CD key changer or take a risk of installing such a piece of potential malware.
  16. IncubatorJones

    IncubatorJones IncGamers Member

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    1,602
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    121
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    Basically just install with one keyset, rename the folder (something which doesn't start with the words "Diablo II", that doesn't seem to work) Then install again with second keyset. Run other one normall, right click the other and "run sandboxed"


  17. DiabloLikesMMA

    DiabloLikesMMA IncGamers Member

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Messages:
    1,029
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    165
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    Hope this thread isn't too old to revive.. but what version of Sandboxie are you guys currently using?

    I too have two legit copies of D2 and the expansion. For the completely dumb pc guy like me, any one mind posting a quick clip of the steps you take to start it? thanks in advance.
  18. krischan

    krischan Europe Trade Moderator

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Messages:
    27,252
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    354
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    Right-click the diablo icon and select "run sandboxed". If you also press alt, the dialog about selecting a sandbox will be skipped as well and the default one will be used.

    On my computer, a warning about a dropped request thingy appears when starting the game in a sandbox, but that might be a matter of my gfx card driver. If it happens on your computer as well, you can ignore it.
  19. XenoSpyro

    XenoSpyro IncGamers Member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    You must have some broken clutterware cuz my complete D2 install is only 1.21 GB :p


  20. krischan

    krischan Europe Trade Moderator

    Joined:
    Aug 17, 2003
    Messages:
    27,252
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    354
    Re: 1.13d and mulitple cdkeys from 1 compouter

    Even better :D.

    I just recalled what I remember from the install window. So either my memory or the game installer is wrong... or both, of course.

Share This Page